În 1978, Guy Somers înființa compania belgiană Frisomat. De atunci compania s-a dezvoltat în domeniul proiectării, dezvoltării, producerii și construirii de hale metalice realizate din oțel laminat la rece. Compania deține controlul asupra întregului proces de producție a halei industriale care urmează a fi construită, de la proiectare la dezvoltare, de la transport la montaj. Din start, costurile sunt mult reduse și controlabile, întrucât o singură companie realizează toate operațiile necesare. În plus, construcțiile prefabricate din oțel laminat la rece utilizează cu 30% mai puțin oțel, fiind cu toate acestea solide și durabile. Din acest motiv, halele Frisomat sunt ușor de transportat și montat, de aici o nouă potențială scădere a costurilor generale de producere. În timp compania și-a dezvoltat un renume considerabil, astfel încât peste 85% din producția sa este destinată exportului.
În prezent, Frisomat deține 14 filiale internaționale - Algeria, Belgia, Bulgaria, Slovacia Franța, Germania, Ungaria, Poșonia, Portugalia, România, Rusia, Olanda, Ucraina - și fabrici de producție în Belgia, Rusia și Brazilia. Rețeaua sa globală de distribuție este în continua creștere. Prin prezența internațională, Frisomat activează în peste 100 de țări, în care a finalizat peste 35.000 de proiecte de hale metalice. Compania are 450 de angajați la nivel mondial.
Frisomat România a luat naștere în 1996. Pe lângă sediul central din Piatra Neamț, există birouri în Otopeno și Cluj-Napoca, acoperind toată țara. Până în prezent au construit peste 850.000 de metri pătrață în toată țara.
Avantajele unei construcții metalice marca Frisomat sunt multiple:
- Se economisesc timp și bani. Hala metalică este ușoară și solidă. Din acest motiv poate fi construită rapid.
- Există opțiuni nelimitate. Hala metalică este fabricată din componente ce pot fi personalizate cu ușurință
- Se oferă o soluție completă. Hala metalică va fi proiectată, fabricată, transportată și montată de către Frisomat. În acest mod se beneficiază de expertiza companiei în toate etapele constructive.
Personal nu aș sti pentru ce să optez. O idee de afacere ce s-a dezvoltat destul de mult la noi este partea de supermarketuri, care parcă s-au înmulțit cam mult proporțional cu populația orașului ca și potențiali cumpărători. Aceste idei de afaceri s-au pliat perfect pe valorificarea unor spații mari rămase libere, neocupate, în urma încetării activității unor agenți economici.
O altă idee de dezvoltare a unui asfel de proiect este construirea de locuri de joacă pentru copii, mai ales în cartierele rezidențiale intens populate, cu familii tinere cu copii, care se pot întâlni și pot socializa în felul lor aparte.
O altă idee care poate prinde extraordinar de bine este construcția de săli de sport sau de complexe de agrement, în care oricine își poate petrece timpul în mod util, plăcut și extrem de sănătos, atât fizic cât și psihic. Aceste construcții ar putea fi extrem de binevenite în incinta unităților de învățământ dar și sub forma de ansambluri de construcții specializate în activitatea sportivă și de agrement, în zone de parcuri, la marginea orașelor, în spații libere vaste.
Comentarii
Trimiteți un comentariu